News

06 PPVC Aerial view evening LR Cropped

PENGUIN PARADE VISITOR CENTRE DEVELOPMENT

In April 2016, the Hon. Daniel Andrews MP, Premier of Victoria announced that the Andrews Labor Government will provide $48.2 million for the new Penguin Parade Visitor Centre, with the Nature Parks contributing a further $10 million, for a total project cost of $58.2 million. Construction commenced in February 2018 and is due to be complete in November 2019. 

FOR OUR PENGUINS
Restoring 6.7 hectares of penguin habitat
Creating new habitat for over 1,400 breeding penguins
Continuing world-leading research in a thriving penguin colony

FOR OUR ENVIRONMENT
Working towards carbon, water and waste neutrality
Using low carbon building materials
Harvesting rainwater to treat and use

FOR OUR VISITORS
Enhancing the visitor experience over an area of 4,785 sq. m.
Over 1,800 sq. m. of interpretation & public spaces
Tempting & diverse dining & retail facilities

FOR OUR COMMUNITY
Dedicated education wing with classrooms & training facilities
Boosting jobs & tourism in regional Victoria
Contributing over $400 million annually to the state's economy

MAJOR STAGES OF CONSTRUCTION

Carpark Stage 
New Visitor Car Park is due to open on 1 May with temporary walkway to existing Visitor Centre. 
Coach parking continues in existing Coach parking area. 

Coach Parking Stage
New Coach Parking area is due to open in September 2018 with all visitors taking the new central walkway to existing Visitor Centre.
Construction of new Visitor Centre will commence.

Final Stage
New Visitor Centre due to open in November 2019.

CONTRACTOR AND/OR TRADE ENQUIRIES 

Please direct any local contractor and/or trades enquiries to Kane Constructions as below:

Kane Constructions
Brendan de Neef - Contract Manager
bdeneef@kane.com.au
Level 1 658 Church Street
Richmond VIC 3121 Australia
Telephone: 03 8420 1200
Fax: 03 8420 1201 

CLICK HERE FOR THE LATEST PROJECT UPDATE

01 PPVC Approach view daytime LR 02 PPVC Approach view evening LR
03 PPVC Entry view LR 05 PPVC Internal view 02 LR